Hannie Schouten
Hoedenmaakster
Belvliet 4
1462 NL Middenbeemster.
Telefoon: 0299 681657
E-mail: Schoutenj@quicknet. nl
 
Startpagina
Informatie
Eigen werk
Agenda
Werk Cursisten
Workshops
Deelname aan:
Chapeau
 

Een voorbeeld van een leuke workshop hoeden maken
Keuze uit rood, zwart, paars, geel en blauw

Op zaterdagmiddag 17 maart organiseerde Het Nut Beemster in het IJsclubgebouw Bamestra een workshop hoedenmaken onder leiding van Hannie Schouten.

Toch is er wel een mogelijkheid om in slechts enkele uren een leuke hoed te maken, waar je mee voor de dag kan komen. Daarvoor wordt als materiaal crinband gebruikt, dat in diverse kleuren verkrijgbaar is. Het band wordt dan uit meerdere lagen opgebouwd, die in ronde kringen aan elkaar worden genaaid.

Hannie had natuurlijk thuis eerst uitgeprobeerd hoe lang er ongeveer door cursisten over gedaan zou gaan worden, want het moest natuurlijk geen nachtwerk worden. En ze dacht dat het wel zou lukken binnen de geplande tijd van 13.30-15.30 u.

Een dozijn dames had zich aangemeld voor de workshop. Het duurde niet lang of ze zaten allemaal ijverig te worstelen met het crimband, dat eerst moest worden dubbelgeslagen en dan met spelden vastgezet. Het band viel dan meteen al rond.

 

Het dubbelgeslagen band werd daarna doorgeregen. Na drie en en half uur konden de hoedjes geshowd worden en de dames zagen er prachtig uit. Ze waren heel verrukt over het resultaat. Ook Hannie was enthousiast over deze geslaagde workshop, die voor haar dus een hele nieuwe ervaring was.
Wie het jammer vindt dat hij/ze dit heeft heeft gemist, kan eens een kijkje nemen op de site van Hannie. Wellicht dat ze in haar eigen atelier ook wel een dergelijke workshop gaat organiseren.