Hannie Schouten
Hoedenmaakster
Belvliet 4
1462 NL Middenbeemster.
Telefoon: 0299 681657
E-mail: Schoutenj@quicknet. nl
 
Startpagina
Informatie
Eigen werk
Agenda
Werk Cursisten
Workshops
Deelname aan:
Chapeau

Vriendinnendag Hoedenworkshop

Het is niet iets wat wereldschokkend is, maar zo tegen Koninginnedag en de lintjesregen is het toch wel leuk om eens iets te schrijven over hoedjes en over het feit dat tijdens een workshop in Middenbeemster leuke hoeden kunnen worden gemaakt onder leiding van Hannie Schouten.

Op 15 april 2011 werd nog zo'n workshop gegeven en daar schreven zich driee dames in. Twee daarvan kwamen helemaal uit Huizen.

 


Crinband

Hannie maakte een paar foto's van haar cursisten en die laten zien hoe geanimeerd de dames aan het werk waren. Twee dames kozen voor een hoedje van crinband. Deze crinband kan op een eenvoudige manier verwerkt worden tot een modieus 'hoofddeksel', een prachtige creatie.

Vermeldenswaard is, dat de dame, die met de witte hoed bezig is, deze voor haar dochter maakt, die met vriendinnen naar de Ascot Racecourse in Engeland gaat. Bekend is, dat bij deze paardenrace alle dames zich tooien met de meest bijzondere hoeden.

De derde dame had een hoed van fijn stro gemaakt met een randversiering.

Dat er niet alleen heel hard gewerkt werd om dit prachtige resultaat te behalen spreekt voor zich. Het was een hele geslaagde middag en zeker aan te bevelen voor het organiseren van een vriendinnendag.

Deelname aan de workshop is inclusief materiaal en consumpties € 37,50.
Voor meer informatie Hannie Schouten: telefoon 0299 68165

.